Nyheter

Olivenolje fra Melgarejo, Jàen i Spania

Publisert: 05/01/16 oppdatert: 12/07/16

Våren 2014, så bestemte vi oss, for å satse på olivenolje. Ikke det at vi ikke var fornøyd, med den vi fikk tak i, men vi ønsket og satse på et topp merke, og aller helst fra Spania, og regionen Andalucia. Hvert eneste år, brukte vi flere 100 liter Extra Virgin olivenolje, og vi visste at kvaliteten var bedre enn den vi hadde.

 

Kristin har bodd mange år i i Spania, og gjennom hennes kontaktnett, fant vi ut at vi ønsket og satse mer på kvalitet på olivenolje. Siden vi har vært mye i Spania, og samtidig at de aller beste produsentene i verden, ligger i Andalucia, så drog liksågodt Kristin på Spanias største olivenoljemesse i Madrid. Her besøkte hun de aller beste produsentene i hele Europa. Se litt om messen her: www.oliveoilexhibition.com.

Den lille familieeide produsenten Melgarejo, var også på messen. Med sitt utsøkte design, og flotte fremtoning på messen, begynte Kristin sitt samarbeid. At Melgarejo også er en veldig premiert produsent, betydde selvsagt også. I mange år har de hatt mange 1.plasser med sine utsøkte olivenoljer. Det spesielle med Melgarejo, er at oliventrærne og markene, ligger vendt mot fjellene fra nord til sør. Dette gjør at de får sen sol på ettermiddagen, og olivene vokser sakte, og utvikler god smak og fruktighet. Fjellene gir også god tilførsel av vann. Åsene, som trærne vokser i ligger godt over 1000 m.o.h.

 

I dette lille fjellområdet, ved den vakre byen Jaen, ligger altså produsenten Melgarejo.

 

 

 

 

 

Åpningstider: Man - lør 0745-1800. Søndag kl. 10-16

  • Storgata 61, Molde
  • 93 09 13 33
  • stig

Nyhetsbrev